Pages

leave your foot step here

Monday, January 09, 2012

Kesah Malam satu Suro



CHAK!

hai!
jumpa lagi kita!

HAHAHA

ey, aku dah bagitau korang yang aku duduk cameron highlands kann??
kat sini....ramai betol original people..

HAHAHA

i mean..aborigin.
sorry, my english suckc nowadays.

HAHA

ok ok
patah balik ker cerita Orang Original neh (OO)
roomate aku adalah OO,
ade 3 orang..
and dalam bilik nih,
aku sorang jer melayu.
isk isk isk!

so, komunikasi ngn OO neh agak terbatas...
sebab, ade yang sorang tu,
tak berapa fasih sangat cakap melayu...
dye speaking lak dengan aku...
memang sepatah haram jadah aku tak paham.
seronok kann??

HAHAHA

ntah ker dorang mengutuk aku ke..
semua aku tak tau.
and
aku tak nak ambik port!

HAHAHA

kesah nya di satu malam....
dak OO yang tak fasih cakap melayu tu bergayut dengan pakwe dye...
oooo...speaking ah! ape lagi kan..

tengah duk layan dengar dia gayut..
and mata pun hampir terpejam...

DANGGG!!

tiba-tiba dye menjerit!

COOL-BLOG!!
COOL-BLOG!!!
COOL-BLOG!!!!

aku terkejut!!

sebab dak OO nih tau plak Cool-Blog tu menatang ape kannn

SUMPAH WEYY!

aku berazam,
bangun pagi sok nye, 
aku nak tanya dia, sini ade cool-blog ker..
sebab, aku pon dah lama tak layan cool-blog.
yoghurt strawberry! 
yum! yum! yum!

HAHAHAHA

kbai!
XOXOXO







Hai!

first of all..
SORRY SANGAT SEBAB MENG-HABUKKAN BLOG NI
sebab aku busy gila2!
aku just sempat tweeting jer...
sorry yer!

sooo..
aku dah sebulan duk menapak kat cameron highlands ni..
sebab internship lah sayang!
aku keje kat hotel..
bahagian front office.

so far, aku rase keje aku tak lah heavy mane pun.
check-in and check-out kan guest jer.
paling susah pon..
arrange bilik jer kot.
tak pun cari kunci
tak pun lari-lari keliling hotel check bilik
tak pun angkat-angkat call
tak pun attend complain dari guest
tak pun ade yang nak refund duit balik
tak pun ade yang cancel reservation di saat akhir
dan akhirnya..aku yang kene marah.
(cam susah jer....)

HAHAHA!

itu pengalaman!
and experience is the best teacher kann?
so, aku have to adapt lah dengan mende-mende tadi tu.

ohh yer!
aritu aku kene block dari website college sebab ade hutang dengan Library

HAHAHA

padahnya,
aku tak dapatlah nak tengok result exam sem 5 aku!
hadoih!
tapi sekejap jer..
sebab, aku dah poskan buku tu,
and, college pon dan un-block balik website tu untuk aku

ape??
result?

sorry lah yunk..
result aku tak gempak mane pon..
sekadar 3.++ jer...
tak hebat kan??

HAHAHA

sebenarnya kan,
banyak mende aku nak story kat sini!
SUMPAH WEYYY!

bila time makan,
idea aku nak menaip cerita,
banyak!!
tapi bile sampai kat papan kekunci.....
aaaaaa.....jadi camni lah.....
tekan tekan...padam balik..
tekan tekan lagi...padam lagi...

aaaa..jadik gitu lah!

HAHAHAHA

tak pe lah, nanti bila aku free and ade idea yang mencurah-curah..
aku akan hupdate!

ok?

XOXO

kbai! 



signature
 

Template by Unconscious Mutterings