Pages

leave your foot step here

Monday, June 04, 2012

Wajah Baru.

Assalamualaikum.
ok..aku nampak blog berwajah baru.
and it took me for about half an hour untuk menggodek mende neh.
HAHAHA
seriously..i know nothing how to run the Blogg new look.
but, i'll slowly learn..
yeahh...slooooowwwllllyyy.



signature

Thursday, March 15, 2012

..dan jari pun mula menaip




pssss!
Entry ni di tulis sambil mendengar lagu Yuna
Terukir Di Bintang
HAHAHA

ok, gambar di atas tiada kene mengena dengan entry ini.
terima kasih


sudah lama tak update kan?
(ayat cliche)
aku baru teringat kat blog ini setelah menyedari bahawa jari jemari ku tidak lagi runcing!
HAHAHA

serious weyh! 
jari aku....debab debab belake!
so, kene la bagi exercise dengan menaip blog kann?
tak gitu jahh?

actually,
saya baru balik from vacation
not really a vacation
but un-plann-able road trip gitu.
a lot of things happen
(ayat menipu)
HAHA
tak de pe pun yang happen sebenarnya
but
i did enjoy the trip
plus,
hantar internship report kat kuantan
meet my friends there
its getting funnier how they were not changing
except me....in term of...errr...size..maybe...
(enuff! enuff!)
HAHAHA
ye...saya mengaku
saya diantara yang sedang membesar di kalangan mereka
T_T
terima kasih kerana menyedarinya
kui kui kui
BUT
i planned to kurus!
serious nih!
jogging atas katil....boleh?
HAHAHA

oouuhh yerrpp
saya bakal memulakan profession sebagai guru ganti
bermula hari isnin depan.
HAHA
like seriously??
HAHAHA
ye 
serious
saya akan mengajar budak budak darjah 1 dan darjah 2
aaaaaa....
acaner tuh?
xpa, kite tunggu dan lihat jer camne Cikgu Anis mengajar nanti
HAHAHA
wish me a luck tau!






signature

Monday, February 20, 2012

Giving Back My Words

Hello.
Again, this post is to spin a yarn about people whom i judged as.....
Slanderer
ScandalMonger
Detractor
Libeller
Columniator
Backbiter
and..
Barrator.

For those who did not get the meaning..
please check your Dictionary or what so ever you got in hand.

As far as i'm doing my internship here..
There are things happened..
much to my amazement and frustration 
(of course!)

My amazement goes to my workplace environment.
what more can i say?
every workplace have different temperament or mannerism.
True.
and my placement...
they practice a so called...
 Listen-To-People's-Talk-Without-Further-Interrogation-System

i'm amazed!

I've been through this several times since the first day i'm here.
yet.
i still survive

my principal is simple..
"Relax, i'm not here any longer. Don't mess with a fool."
and till then..
i'm standing still.

BUT
(it's always not a good thing)

My frustration would be on this so called..
Malefactor
Pauper
Knave
Brock
Scoundrel
Felon
or even...
Whoreson

sorry for the harsh words.
but i cant bare with it anymore.

He's a man.
but having a mouth like drains
(direct translate!)
and
he's the reason why i've been through the
"Listen-To-People's-Talk-Without-Further-Interrogation-System"
several times.
from my first day here till the end of my internship.

i don't know what is wrong with him

I give him a warn (likely a dare) here:

LETS FACE-TO-FACE
IF I MESSED YOU
I DON'T GIVE A SHIT 
TO 
A DASTARDLY MAN LIKE YOU

YES, YOU!

Thank You

Monday, January 09, 2012

Kesah Malam satu Suro



CHAK!

hai!
jumpa lagi kita!

HAHAHA

ey, aku dah bagitau korang yang aku duduk cameron highlands kann??
kat sini....ramai betol original people..

HAHAHA

i mean..aborigin.
sorry, my english suckc nowadays.

HAHA

ok ok
patah balik ker cerita Orang Original neh (OO)
roomate aku adalah OO,
ade 3 orang..
and dalam bilik nih,
aku sorang jer melayu.
isk isk isk!

so, komunikasi ngn OO neh agak terbatas...
sebab, ade yang sorang tu,
tak berapa fasih sangat cakap melayu...
dye speaking lak dengan aku...
memang sepatah haram jadah aku tak paham.
seronok kann??

HAHAHA

ntah ker dorang mengutuk aku ke..
semua aku tak tau.
and
aku tak nak ambik port!

HAHAHA

kesah nya di satu malam....
dak OO yang tak fasih cakap melayu tu bergayut dengan pakwe dye...
oooo...speaking ah! ape lagi kan..

tengah duk layan dengar dia gayut..
and mata pun hampir terpejam...

DANGGG!!

tiba-tiba dye menjerit!

COOL-BLOG!!
COOL-BLOG!!!
COOL-BLOG!!!!

aku terkejut!!

sebab dak OO nih tau plak Cool-Blog tu menatang ape kannn

SUMPAH WEYY!

aku berazam,
bangun pagi sok nye, 
aku nak tanya dia, sini ade cool-blog ker..
sebab, aku pon dah lama tak layan cool-blog.
yoghurt strawberry! 
yum! yum! yum!

HAHAHAHA

kbai!
XOXOXO







Hai!

first of all..
SORRY SANGAT SEBAB MENG-HABUKKAN BLOG NI
sebab aku busy gila2!
aku just sempat tweeting jer...
sorry yer!

sooo..
aku dah sebulan duk menapak kat cameron highlands ni..
sebab internship lah sayang!
aku keje kat hotel..
bahagian front office.

so far, aku rase keje aku tak lah heavy mane pun.
check-in and check-out kan guest jer.
paling susah pon..
arrange bilik jer kot.
tak pun cari kunci
tak pun lari-lari keliling hotel check bilik
tak pun angkat-angkat call
tak pun attend complain dari guest
tak pun ade yang nak refund duit balik
tak pun ade yang cancel reservation di saat akhir
dan akhirnya..aku yang kene marah.
(cam susah jer....)

HAHAHA!

itu pengalaman!
and experience is the best teacher kann?
so, aku have to adapt lah dengan mende-mende tadi tu.

ohh yer!
aritu aku kene block dari website college sebab ade hutang dengan Library

HAHAHA

padahnya,
aku tak dapatlah nak tengok result exam sem 5 aku!
hadoih!
tapi sekejap jer..
sebab, aku dah poskan buku tu,
and, college pon dan un-block balik website tu untuk aku

ape??
result?

sorry lah yunk..
result aku tak gempak mane pon..
sekadar 3.++ jer...
tak hebat kan??

HAHAHA

sebenarnya kan,
banyak mende aku nak story kat sini!
SUMPAH WEYYY!

bila time makan,
idea aku nak menaip cerita,
banyak!!
tapi bile sampai kat papan kekunci.....
aaaaaa.....jadi camni lah.....
tekan tekan...padam balik..
tekan tekan lagi...padam lagi...

aaaa..jadik gitu lah!

HAHAHAHA

tak pe lah, nanti bila aku free and ade idea yang mencurah-curah..
aku akan hupdate!

ok?

XOXO

kbai! 



signature
 

Template by Unconscious Mutterings