Pages

leave your foot step here

Thursday, September 08, 2011

Saya Dah Pandai!


Haaa!
Chantek tak??
HEHE

ni saye wat sendiri tau!
 credited to:


GIMP 2.6

nanti ade masa free,
saya ajarkan erkk!




signature

tutor: Scroll Bar Blog *updated



Nak ajarkan korang untuk cantikkan scroll bar blog korang yang nampak biasa-biasa je tu.

Tapi tutorial ini hanya sesuai dengan penggunaan GOOGLE CROME sahaja, kalau guna Mozilla korang takkan nampak effectnya. So kalau nak lihat hasilnya. Sila download dan install GOOGLE CROME anda.


1. Sign in Blogspot > Design > Edit Html

2. Cari code di bawah , Ctrl F dan paste dalam kotak find..enter!

]]></b:skin>

3. Copy code di bawah dan paste sebelum/di atas code yang dicari tadi.

::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 12px;
background: #FF1493;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color: #BA55D3;
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
}

4. Sekarang korang boleh tukar :
Warna background scroll bar : #FF1493 
Warna scroll bar : #BA55D3

5. Preview, kalau dah puas hati dan menjadi silalah tekan SAVE!




signature

tutor: Button Share Facebook

Assalamualaikum dan selamat petang..
Nak share satu lagi perkara iaitu sharing is caring in button facebook.


Cara-caranya adalah seperti berikut.

1. Sign in Blogspot > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Templates

2. Cari code di bawah, Ctrl F dan paste dalam kotak find..enter!

<div class='post-header-line-1'/>


Kalau tak jumpa, cari code ini pulak..


<div class='post-header-line-1'>


2. Lepas itu korang boleh pilih sama ada nak button full atau compact. Copy code tersebut ( sama ada nak full button atau compact button ) dan paste di bawah code yang korang cari tadi.

Full Button



<div  style="float:right;padding:4px;"><a  expr:share_url='data:post.url' name='fb_share' rel='nofollow'  type='box_count'/><br /> <script type="text/javascript"  src="http://static.ak.fbcdn.net/connect.php/js/FB.Share"/>  </div>

atau

Compact Button


<div style="float:right;padding:4px;"><a expr:share_url='data:post.url' name='fb_share' rel='nofollow' type='button_count'/><br /> <script type="text/javascript" src="http://static.ak.fbcdn.net/connect.php/js/FB.Share"/> </div>


3. Cuba preview dulu, kalau menjadi silalah SAVE.



Special Case.

Khas kepada sesiapa yang tak jumpa code di atas tu, kalau dah jumpa diam-diam sudah ye..



1. Sign in Blogspot > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Templates

2. Cari code di bawah, Ctrl F dan paste dalam kotak find..enter!


<data:post.body/>

3. Copy code di bawah dan paste di bawah code yang dicari tadi..

<div style="float:right;padding:4px;">
<a expr:share_url='data:post.url' name='fb_share' rel='nofollow' type='button_count'/>
<script type="text/javascript" src="http://static.ak.fbcdn.net/connect.php/js/FB.Share"/>
</div>


4. Preview dan Save kalau menjadi.  

@Korang yang special case ini kena pakai button compact je..jangan banyak bunyikk..sebab aku malas nak bereksperimen lagi...

P/s : Kalau still tak jumpa code yang aku bagi tu..redha je la ye.. hahaha :)



tutor: Rounded Shadows on Image when Hovered!

Tutorial kali ini saya nak ajar korang buat kesan rounded shadow ketika di hover atau sentuh.

1. Sign in Blogger > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates

2. Cari code ini, nak mudah tekan ctrl F je dan pastekan code di bawah dalam kotak find..

/* Header


3. Lepas jumpa code di atas, copy code di bawah dan paste di atas atau sebelum code yang dicari tadi.

 /*------ IMAGE ANIMATION------*/img {filter:alpha(opacity=100);-webkit-transition-duration:.5s;} img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .6; -webkit-box-shadow: 0px 0px 10px #000000; -moz-box-shadow: 0px 0px 10px #000000; -webkit-border-top-right-radius:10; -webkit-border-top-left-radius:10; -webkit-border-bottom-right-radius:10; -webkit-border-bottom-left-radius:10;}img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .60; border: 1px solid#000000; border-radius: 30px; -moz-border-radius: 30px;}-moz-opacity:1.0;opacity:1.0;}img:hover {filter:alpha(opacity=80);-moz-opacity:0.80;opacity:.80;}u {text-decoration:underline;border-bottom: 2px solid #F781BE;padding: 0px;}


4. Kalau nak ubah warna boleh tukar code #000000 kepada warna kesukaan anda.

5. Silalah SAVE dan tengok hasil tangan anda!





signature

Speechless Thursday!


hari ni saya:
HAPPY SANGAT

sebab pe??

sebab:
HUGO BOSS FINALLY ARRIVED
yayy!!!
 from Netherlands uuuuuhhh!

#ko ade?
 HEHEHE
just kidding.

SUMPAH TAK NAK BUKAK WRAPPING
HAHAHA

nanti saya upload gambar!
peeewit!
ok?
xoxoxo





signature

Sorry:


Assalamualaikum!

Hai!
first of all...


kenape??

sbb...
Saya tak buat kunjungan balas kat awak!
Sorry sgt..
still got no chance to do it laaa...
nanti kalau saya ade mase...
saya akan hadap blog awak tiap-tiap hari!!
siyes!
so, wat mase ni,
janganlah marah or ter kecik ati kalau saya tak lawat blog tau!
xoxoxo!

ha!
word sorry tu,
saya wat sendiri tau!!
HEHE
#showingOFF





signature

ohsem!




#re-blogspot from chibird!

I LOVE YOU CHIBIRD!
thanks for your ohsomness!!
geee~

ok..ni lah saya..
#SUMPAH!
saya mmg nk wat assignments..
tapi..
las-las jadik cmni lah..
HAHA!
alaaa..
korang pon same annn???
malu nak ngaku lah tu!
HAHA!

Btw,
my holidays tinggal lagi beberapa hari jer lagi..
#headbanging
takpe takpe...
kiter kira ikot SAAT..
Ha..cuti panjang lagi!
HAHA!




#Esok saya janji akan abehkan assignments saya!!
tak tipu!

oh yer!
lupa nk gitau..
saya baru jer siap buat 
HomeMade Choc!
HEHE

#muka bangga!








signature

Wednesday, September 07, 2011

wordless wednesday!

Halo
ha yelah!
sume orang duk post wordless weds. 
saye pon nk gak!!
hahah!

#byk lah nk post2 nih...assignment bertimbun! 
sape nk wat!

HAHA

lame kan x update blog
#ayat nak cliche jer.

tp siyes nih! 
lame beno x update blog!
alaaa...
kalo awak awak awak xnampak kite kat blog..
awak #tweet lah kiter!!
kiter slalu ade kt sane!

enuff of that!
hah??
Bisnes cmne??
HAHA
boleh lah...
#cliche again
doakan bisnes saye menjadi ekkk!!



p/s: Currently listening to one && only by Adele



signature

Tuesday, September 06, 2011

Black Colour Series

NEW ARRIVAL!




Barbie King Black (16mm) : RM45 (termasuk postage: RM6)
*RM46 utk Sabah & Sarawak






Luna King Black (16mm) : RM45 (termasuk postage : RM6)
*RM46 utk Sabah & Sarawak


*baki akan di letakkan dalam parcel







Blythe Eyes

Blythe Eye (14mm) : RM35 (termasuk postage : RM6)
*RM36 utk Sabah & Sarawak
(baki wang akan di letakkan dalam parcel)




*blue





*brown





*green





*grey





*pink





*violet










signature

Bubble Eyes

Bubble Eyes (16mm) : RM35 (termasuk postage : RM6)
*RM36 utk Sabah & Sarawak
(baki wang akan di letakkan dalam parcel)


*blue




*brown



*green




*violet




*grey



*pink

signature

Cherry Eyes

NEW ARRIVAL!

Cherry Eyes (15.2mm) : RM35 (termasuk postage : RM6)
*RM36 utk Sabah & Sarawak
(baki wang akan diletakkan dalam parcel)



*brown




*green




*grey




*hazel



*violet




*blue












signature
 

Template by Unconscious Mutterings