Pages

leave your foot step here

Monday, July 18, 2011

minggu ini~

assalamualaikum!
haii!!
belogg ni dah berhabuk gila dah!
#ayat nak cliche je kan! 
saya baru jer balik  bercuti.
ngeh ngeh ngeh~
xda ah!
jalan2 jer pun!!
to with ehem ehem lah!! 
i'm suffer with cir-bir taw tak!!!
suffer giler!!! 
keracunan fooodd!
xtaw lah mkn ape sampai jadik cmni.....
hhuuuuu~
nangeh2...huuuuu~

ha!
saya pening lah ngn tuan rumah nih!!
td, dye text mintak sewa utk bulan 7...
pe kejadahnya!!
padahal dah bayar 1 bulan deposit and 1 bulan sewa nih!!!
just drag jer lah deposit tu ke sewa bulan 7.
betoi x??

aihh!
sungguh xde hati dan perut!
or,,,
dye x pandai math?
lalala..no komen lerrr~
ngeh ngeh

oh yer...
ade sape2 bijak tolong bgtau ape lah mende2 tag ni??
sumpah lah saya tak tau ape fungsi menda tuh!!!
siyes!!
aiyooo~

#pening





signature

Wednesday, July 13, 2011

one more hectic day!

Assalamualaikum!
saya baru jer berkesempatan update belog nih!
rinduuuuuuunyaaaa!!!!
hehehe
dah berhabuk dah belog nih! 
sangat busy lah!
baru jer abeh register sem and kelas.
saya dapat kelas 5C!!
harini dah mula kelas dah....
lecturers,,,,,,so far so good lah
xde ah yg garang2 lagi ni ha
heheh
ha...tu je lah kot utk hari yg memenatkan nih..
kbai!!




signature

Saturday, July 09, 2011

wedding oh wedding!

Assalamualaikum!
arini bangun awal!
hehe
awal ker pun??
arini ade #weddingreceptions!
so, kene ler bangun awal..
baju dah pun siap gosok..
nanti, saya snap2 gambo, saya upload masuk belog eh!
glam-glam gitu!
#kbai!




signature

Friday, July 08, 2011

uwaaaa~

#off to do chores!





signature

amaran 2012 dalam Al-Quran:


Assalamualaikum..
sebagai seorang Muslim,
saya rase terpanggil untuk share mende ni...
semoga kita sama-sama dapat petunjuk dan hidayah dari Allah s.w.t.
amin.


Nombor Perdana adalah Kuncinya 

Satu penemuan terkini tentang kod nombor perdana (prime numbers) didalam al-Quran oleh seorang pakar komputer bernama Ali Adam. Beliau juga pernah dijemput oleh European Space Agency untuk kajian hubungan gravity dan perubahan masa pada tahun 1999. Pada tahun 2001 beliau berjumpa dengan pengasas teori fizik terbaru berkenaan Helical Particle Waves dan beliau terus bergabung untuk mengembangkan kajian yang amat diperlukan ketika ini iaitu berkenaan jisim, kuasa elektrik dan kesan tindakbalas magnet.

Beliau menemui corak aturan nombor perdana didalam al-Quran setelah membaca buku bertajuk "Prime Obsession". Ali terus mendapat ilham untuk membuat analisa terhadap ayat yang diulang-ulang sebanyak 31 kali didalam surah ar-Rahmaan. Surah ini merupakan batu loncatan bagi Ali untuk mengkaji tentang peristiwa 2012 didalam al-Quran.

Nombor perdana adalah nombor asli yang lebih besar daripada 1, yang faktor pembahaginya cuma 1 dan bilangan itu sendiri. Sebagai contoh, 2 dan 3 adalah nombor perdana. 4 bukan nombor perdana kerana 4 boleh dibahagi 2. Sepuluh nombor perdana yang pertama ialah 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23 dan 29.

Penemuan 2012 dalam al-Quran

Tahun 2012 didalam al-Quran yang dibentangkan oleh Ali adalah berdasarkan tahun hijrah iaitu tahun 1433 yang diolah dari surah Ar-Rahmaan. Dalam surah Ar-Rahmaan Allah menegaskan ayat (فَبِأَىِّ ءَالَآءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ) sebanyak 31 kali iaitu pada ayat bilangan berikut;


13, 16, 18, 21, 23, 25, 28, 30, 32, 34, 36, 38, 40, 42, 45, 47, 49, 51, 53, 55, 57, 59, 61, 63, 65, 67, 69, 71, 73, 75, 77


dan jumlahnya


13 + 16 + 18 + 21 + 23 + 25 + 28 + 30 + 32 + 34 + 36 + 38 + 40 + 42 + 45 + 47 + 49 + 51 + 53 + 55 + 57 + 59 + 61 + 63 + 65 + 67 + 69 + 71 + 73 + 75 + 77 = 1433

merupakan nombor perdana dan jumlahnya (1+4+3+3=11), juga merupakan nombor perdana!
tetapi paling penting ialah seperti kita maklum sekarang ini kita berada dalam tahun 1432H (2011M), dan kita dapat mengandaikan Allah mungkin menunjukkan suatu kejadian pada tahun 1433H (2012M).


Didapati juga dalam surah tersebut mengandungi 355 patah perkataan, iaitu bersamaan jumlah hari didalam tahun lompat Islam pada tahun 1433H (dikira termasuk huruf Bismillah);


30 + 29 + 30 + 30 + 29 + 30 + 30 + 29 + 30 + 29 + 30 + 29 = 355 days
sumber: http://www.islamicfinder.org/Hcal/hdate_year.php?year=1433&base=h


Oleh itu kesimpulan dibuat tiap perkataan didalam surah ini menjuruskan kepada hari tahun Islam 1433H (2012M).


Memandangkan ulangan ayat 31 kali mengandungi 4 perkataan (فَبِأَىِّ ءَالَآءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ), adalah wajar disimpulkan terdapat hubungan penting antara 31 dan tempoh 4-hari dalam 1433H untuk Allah Ar-Rahman memberi peringatan kepada umat manusia bagi mengambil perhatian.


Adalah didapati ayat ulangan yang pertama jatuh pada perkataan bilangan 44 dalam surah tersebut, boleh disimpulkan bahawa satu peristiwa akan berlaku pada tahun 1433H ialah pada hari ke 44 tahun tersebut iaitu pada 7hb. Januari 2012 berlanjutan selama 4 hari, dan ayat ulangan terakhir jatuh pada perkataan bilangan 346 dan dapat disimpulkan peristiwa tersebut akan berlaku pada hari ke 346 tahun 1433H bersamaan 4hb. November 2012 dan berlanjutan selama 4 hari.


Apakah Peristiwa Itu?


"Hujan batu meteorite?" pada huruf ke - 1433 dalam ayat Quran [2:24]:

بسم الله الرحمن الرحيم      أعوذ بالله من الشيطن الرجيم
فَإِن لَّمْ تَفْعَلُوا۟ وَلَن تَفْعَلُوا۟ 
فَٱتَّقُوا۟ ٱلنَّارَ ٱلَّتِى وَقُودُهَا ٱلنَّاسُ وَٱلْحِجَارَةُ ۖ أُعِدَّتْ لِلْكَٰفِرِينَ
But if you don’t do it, and you shall never do it,
then beware The Fire for which Men and stone
s are its fuel;  it is prepared for the unbelievers.


"Balasan azab berpanjangan" pada perkataan ke - 1433 dalam ayat Quran [2:86]:

بسم الله الرحمن الرحيم      أعوذ بالله من الشيطن الرجيم
أُو۟لَٰٓئِكَ ٱلَّذِينَ ٱشْتَرَوُا۟ ٱلْحَيَوٰةَ ٱلدُّنْيَا بِٱلْءَاخِرَةِ ۖ 
فَلَا يُخَفَّفُ عَنْهُمُ ٱلْعَذَابُ وَلَا هُمْ يُنصَرُونَ
These are they who buy the life of this world for the hereafter,
so their chastisement shall not be lightened nor shall they be helped.


" Balasan terhadap orang-orang mengadakan dusta" pada ayat ke - 1433 dalam ayat Quran [10:69]



بسم الله الرحمن الرحيم
      أعوذ بالله من الشيطن الرجيم
قُلْ إِنَّ ٱلَّذِينَ يَفْتَرُونَ عَلَى ٱللَّهِ ٱلْكَذِبَ لَا يُفْلِحُونَ
Say: Those who forge lies against Allah shall never succeed.






wallahualam.





signature

edward cullen..


haia!!
mesti korang tertanya-tanya npe ntry ni titled Edward Cullen kan??
ha tu lah..
saya pon pelik.
hehe

btw, saya baru dapat satu berita mengujakan, eh! mengejutkan!!

EDWARD CULLEN IS A GAY!

oh-em-gee!
siyes lah saya terkejut!
mane tak nya,
he used to be my second boyfee tauu!!!
tiap2 malam on the phone! (*ok, gedik! haha)
tibe-tibe
harini dapat tau dye gay!
(aaaaa pengsan..ala-ala sepah gitu!)

i'm sure lah fans fans beliau akan terkejut!

tapi, 
itu semua sandiwara!
haha
gara-gara one teaser strips,
gempak lak beliau gay..
actually, 
HE'S NOT A GAY tauu!!

*chakk!
leh tgk kat sini teaser tuh..
hehe
teasing






p/s: jantan tulen gitu nyah oi!

signature

hectic day..


hihihi
*credits to layoutshere.com ;))

Assalamualaikum!

i'm in hectic!
yeah..i admit it!
busy packing my college stuff..
only 2 days left before i get back to college.
huhu
sedeyhnye!!
nanti belog ni bersawang lah kjap. heheh
kesian encik belog saya!

well...arini baru je selesai bayar yuran pendaftaran kat Pejabat Mara..
so, selesai lah saru perkara!
RM125.00 pun sudah pergi dari poket ayah saya
hehehe
nanti adik ade dwet, adik bayar sume tu sendiri!
betoll!
hehehe

oh ya!!
saya nak termuntah tgk gelagat kucing saya..
si siput and panda...
adehh!!
geli betoll!!!
tau lah mating season kan..
xyah lah nk bercumbu  kat depan saya nih!
hehehe
uwekkk~

ha satu lagi!!
ayah saya masuk peraduan Sinar Harian..
korang, korang, korang, 
doakan lah ayah saya menang ehh!!!

lap you lah daddy!!

kbai!






signature

Thursday, July 07, 2011

......buzz

#off to bed


signature

wajib tayang:


assalamualaikum!

ni website wajib tayang untuk hari ini:

http://www.tamsinbaker.com

sememangnya wajib tayang!!
weeee~




signature


never say never!

assalamualaikum!!

ermm...kalo semalam hari yang paling gembira wat saya..
harini..mungkin tidak..
tapi xpe!
saya akan buat yang terbaik untuk diri saya sendiri!
yeahh!! thats the spirit!
never give up!!!

by the way..i'm still working on new banner..
got to learn many things..
again...never giveup!
kalo ade antara korang yg ade idea kreatif lagi kritis...
sumbangkanlah kt saya yg tengah kering idea nih!!
hehe

one more thing!
esok would be a busier day.
#weddingreceptions on the way!!
hehehe
#blushing!



signature

Wednesday, July 06, 2011

how to know your laptop's gender?

assalamualaikum!
ha..tadi duk jalan2 kat belog Ayinn...
and saya ternampak lah satu post beliau yang sgt menarik!
yupp!!

how to know your laptop's gender!!!
interesting kan!

just follow this simple steps

1. open Notepad:
2. copy and paste this words:

CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love you baby"

3. SAVE AS : i love you baby.vbs
   file type : click ALL FILES
   (to make it easier, save it in your desktop!)


4. close the notepad..

5. double click the file you saved just now. and hear the voice.

mine is girl..how bout you??

signature

Tuesday, July 05, 2011

counting days:

assalamualaikum!


howwwlloooo

hai! entry ni di post after balik dari kampar. weee
saya a bit dizzy! 
xpe lah tu...nanti telan actifast jer!! hehehe
i'm counting my days!
lagi beberapa hari je nk menuju hari bahagia..
tahniah!!
xsabar-sabar!!
ngeeee! ok ok stop! sudah mula menjiwang!
hahaha yer...saya tipu! saya baru je 20!!! xkn lah da gatal nk kawen!
berangan xpe kann?? hehe
btw...i'm counting my days to....what should i call....hell?? hehe
boleh lah kot..
yee! saya nk ke hell-college...lalalala
baru tgk bayaran yuran untuk sem nih..
da congak2...ade lah rm700..
woot woot!
walopun malas nk balik kolej..tapi still rse bersemangat!
sebab..
sebab pe??
sebab...saya baru jer tempah baju kurung baru!! untuk raya..
and..tibe2...kakak saya menurun kan khazanah baju kurung dye kt saya!!!
u loike??
i lagi loike taww!!!
chntekkk yuuuu!!!
ai tak tipu yuuu!!
ok..saya tau post ni merunsingkan kepala..
hahah
eyy!!
tolong lah paham! saya post time saya sakit kepala!!
hehe
ok lahh...
i shall lay to rest!
oh-eff-eff yawww





signature



tutorial: how to put radio online streaming in blog



hai!!
today's tutorial is..:
how to put radio online streaming in blog!
ok, i just show you how to put Hitz.fm jer taw!!


1. Go to DESIGN > PAGE ELEMENTS > ADD GADGET > HTML/JAVA:


ok, just copy and paste this code into it..


<center><iframe src="http://ads.hitz.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/hitz/index.html" width="640" height="400" scrolling="no" frameborder="0"></iframe></center>


ok, thats all!!!


you can change the width and height convenient to you!


enjoy!!


oh, btw:
if you want to hide the radio like i did..
check my tutorials!!




signature

Clean!


assalamualaikum!

i'mma bit outdated with issue Bersih...whatever..
hey!
not so outdated ler..still tau..sikit2 ler..
heheh
awal pg td nk gi kampar..
teman mama wat gigi palsu!
hehehe
yer..mama saya pakai gigi palsu!
pkai polident!
so what!
hehehe
otw nk ke sana tu..
hah!
hambik...polis2 sume da wat roadblock.
agak....semak jugak lah sebnrnya..
huhu
not to be in any side or whatever..
tp...
our gov mrh perhimpunan bersih tu diadakan..
marah buat kempen sana sini..
BUT!!!
our gov siap buat banner menentang perhimpunan bersih!!!
buat iklan kt TV
really!!
i x tipu!!
bukan ker itupun dinamakan kempen!!
so, kira gov pun berkempen jugak lah kan??
saya x side bersih..i'm clean okayy!!
and ni pun bukan political blog.
tp, just nk suara kan pendapat jer..
kalo salah ape yg Bersih nk ckp pasal our gov,
knpe gov perlu sekat mende tuh.
wtpe nk rse tergugat...
just be there and listen jer lah..
tp skang...our gov sudah melenting..
so....adakah betul ape yg bersih katakan pasal our gov??
oooopppsss!!
jawab sendiri lah!


signature

Monday, July 04, 2011

pelukis pelan..

kuchen

hai!
entry ni bukan lah citer pasal pelukis pelan or anything yg berkaitan dgn nye.
hahaha
entry ni pasal saya!
plan saya harini!
hahah
smlm da penat beli brg2 hostel..
so,
arini igt nk kemas lah beg..
maklum  lah..dah nk balik kolej kan..
huhuh
oh ya!!
tutorials baru da update pun!
so, boleh2 lah melawat ke page tutorials saya tuh!
kbai!





signature

Sunday, July 03, 2011

today:

#going to wedding receptions!









signature

Saturday, July 02, 2011

tutor: add column in footer (part 2)

hye!
harini igt nk post one tutorial nih!
how to add 3 column or more in your footer!
maybe saya ada post pasal benda ni dulu,
tapi ade lak yang tak menjadi..
so, here's another tutorial!!

what you should do are:

REMOVE ALL YOUR FOOTER WIDGETS TO THE SIDEBAR!

1. go to DESIGN > EDIT HTML and find this code:


<div id='footer-wrapper'>
    <b:section class='footer' id='footer'>  
    </b:section>
    </div>

little tricks here..
you might have different elements rather than the above code..like..:


<div id='footer-wrapper'>
<b:section class='footer' id='footer'>
<b:widget id='HTML10' locked='false' title='' type='HTML'>
<b:includable id='main'>
<!-- only display title if it's non-empty -->
<b:if cond='data:title != &quot;&quot;'>
<h2 class='title'><data:title/></h2>
</b:if>
<div class='widget-content'>
<data:content/>
</div>

ok..no matter what code you have there...you need to replace  from <div id='footer-wrapper'> to </div> with the code below:



<div id='footer'> <div id='footer1' style='width: 30%; float: left; margin:0; text-align: left;'> <b:section class='footer-column' id='col1' preferred='yes' style='float:left;'/> </div> <div id='footer2' style='width: 40%; float: left; margin:0; text-align: left;'> <b:section class='footer-column' id='col2' preferred='yes' style='float:left;'/> </div> <div id='footer3' style='width: 30%; float: right; margin:0; text-align: left;'> <b:section class='footer-column' id='col3' preferred='yes' style='float:right;'/> </div> <div style='clear:both;'/> <div id='footer-bottom' style='text-align: center; padding: 5px;'> <b:section class='footer' id='col-bottom' preferred='yes'/> </div> <div style='clear:both;'/> </div>


ok, before you save..
Preview it first!!
make sure you do not have any Blogger Error!!


if  there's no error,
just save it!!
and, go back to DESIGN > PAGE ELEMENT:


YOU"LL HAVE YOUR ADDITIONAL FOOTER!! 


enjoy!!
kbai!


tutor: Toggle Button. (elements shown when click)

ooohhkkkaaayyyy!!
what is today tutorial??
i want to teach you guys how to do it!
first of all...
did you see my toggle button in my sidebar??
try to click it!!

walllaaahhh!
thats it!!
benefits..
i makes my blog neater!

ok, how to do it??

1. go to DESIGN > PAGE ELEMENTS > ADD GADGET > HTML/JAVA:

just copy and paste this code into it:


<style type="text/css">
.expandedNode div{
display: block;
margin-left:20px;
}
.collapsedNode div{
display:none;
}
</style>
<div class="collapsedNode" style="cursor:pointer" href="#" onclick="this.className = this.className=='collapsedNode' ? 'expandedNode' : 'collapsedNode'"><center>YOUR TITLE GOES HERE<center><div><center>YOUR HIDDEN CONTENTS HERE!</center></div>
</center></center></div>



thats all!!
kbai!



signature

mathematical problems..SOLVED!

hoooorrrraaaayyyyy!!

it's a cousins day out!!!

Page Graphics, Tumblr Graphics



and we are ready to go for the happiest day in our life!
it's just fatin, nisah, emi, najah, tirah and me who were going on that day.
and..proudly says, i'm the oldest in the group!
hahah!!
so, i was the one who are responsible for their welfare.
hahahaha again!
with only rm50...
we went to Taiping the raintown!
we went to Taman Tasik...snap some pictures!
i bet, it's the only place that i found so........beautiful!!
so, after snapping some pictures and more,
we went to  Zoo Taiping!!
i parked our car a bit far..
haha
and, we walked to the Zoo.
fortunately!!
the zoo offered us free entrance!
as we are the 100th customers for that day!!
woooowww!!
great! great! great!!
then we stop at the monkey's cage!
and,i imitate their act!
everyone's laughing!
then, we stand at the zoo's wall..
it's quite far from the exit..
..fatin and najah decided for us to climb the wall,
so that we can reach our car easily!
and..guess??
we did climb the wall....safely!!!
UNBELIEVABLE!!
hahaha!!!
then, we started to starve!!
so, i drove to Ipoh. 
After paying the toll, 
i 0nly have rm29 in my pocket..
we went to an unknown shopping complex..
Ipoh Parade kot!
hahah!
forgot d!
pay rm1 for parking fee..
and we walked in the mall!!
then, we saw a long que!
thy're all headed to a steamboat restaurant!
it's a chinese restaurant..
buy Malays also eat there!
so, we decided to eat there too..
The environment was so stiff..
to many people!
it must be too delicious kan?
after pick some of the ingredients.. 
we have to go to the counter and wait for them to cook for us..
we sat near to counter..
then, Emi ask...
"do we have money to pay???"
aaaaa.....
gosh!
i just said..yes we do! don't worry!
i take my money form my pocket...and said..
"look, i have plenty of money...RM28"
Faten scream...
"whatttt???? cukup ker??"

and i reply...
"yes..it's enough. lock-ching things doesnt cost too expensive kan??..or...is it...........??"

everyone's nodded!
mak aihh!!
faten brought me to the price board....
some lock-ching we took cost about 90 cents per stick!
and...we took it about a full big plate!!!
i started to ask..
"how much money u have now?? we could share!"
Faten said...
"i have about rm3..how bout u nisah?"
"er...i have....nothing...heeee:"
Emi said..
"i have nothing too..."
ayooooo!!
after thinking so much...
i decided to for us to escape before they realized we do not have money!
we were all ran away!!!
after reaching our car..
i heard my dad calling...

"anis,...ayah dah nk g keje nih..."

aaa..
am i.....
aahhh..its dream!






signature

Friday, July 01, 2011

arghhhh!!


saya ter-remove flag counter!!!
geramnya!!





iframe_follow_alpha.png
 

Template by Unconscious Mutterings